Web Analytics Made Easy - Statcounter

شماری از شرکت‌کنندگان نشست تاشکند درباره افغانستان اظهار داشتند کشورهای آسیای میانه به ویژه ازبکستان در تلاش برای راهیابی به یک دهلیز اقتصادی از افغانستان به جنوب آسیا با هدف دسترسی به بازارهای این منطقه هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، شماری از شرکت‌کنندگان نشست تاشکند، پس از پایان این نشست به این جمع‌بندی رسیدند که می‌بایست از خاک افغانستان یک مسیر ترانزیتی جدید به جنوب آسیا‌ ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، برخی آگاهان مسائل آسیای میانه می‌گویند که ایجاد مرکز تجارتی در دو سوی آمودریا به نفع هر دو طرف خواهد بود؛ هم کشورهای آسیای میانه و هم افغانستان.

کارشناسان منطقه‌ای می‌گویند کشورهای شرکت‌کننده در نشست، درباره «ایجاد یک مرکز اقتصادی در دو سوی آمو» به تفاهمی نزدیک شده‌اند که بر اساس آن، این کشورها از راه افغانستان به بازارهای جنوب آسیا راه یابند.

بیونی علیموف، کارشناس مسائل آسیای مرکزی می‌گوید: «همکاری‌های اقتصادی ازبکستان با افغانستان، برای طرفین مفید است، زیرا از این راه نه تنها ازبکستان، بلکه تمامی کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی بهرمند می‌شوند، این کشورها برای ایجاد یک مرکز بازرگانی در دو سوی جیحون به تفاهم نزدیک شده‌اند».

این در حالی‌ است که تأکید بر رشد اقتصادی افغانستان و ایجاد دهلیز اقتصادی منطقه‌ای از راه افغانستان از مهم‌ترین بخش‌های بیانیه پایانی نشست «افغانستان؛ امنیت و توسعه اقتصادی» در باره افغانستان بود.

قابل ذکر است پروژه «تاپی»، پروژه «کاسا یک هزار» و راه آهن «ترانس‌ـ‌افغان» از مهم‌ترین پروژه‌های کشورهای آسیای میانه با کشورهای جنوب آسیا هستند که از مسیر افغانستان می‌گذرند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشورهای آسیای آسیای میانه جنوب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند

رئیس طالبان در پیامی ضمن تأکید بر ضرورت حضور علما در سیاست گفت جهان کفر می‌خواهد سیاست را از دین جدا کند که حتی در کشورهای اسلامی نیز علما در سیاست نقش نداشته باشند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «هبت‌الله آخوندزاده» رئیس طالبان در روز پایانی سمینار سه‌روزه هماهنگی و تنظیم امور تخصصات و جامعات دینی که توسط وزارت تحصیلات عالی راه‌اندازی شده بود، اشتراک و سخنرانی کرد.

ملا هبت‌الله در این مراسم اظهار داشت علما بندگان برگزیده خدا هستند که برای حفاظت و نافذکردن دین برگزیده شده‌اند.

وی با تأکید بر نقش‌آفرینی علما در سیاست گفت: جهان کفر می‌خواهد سیاست را از دین جدا کند که حتی در کشورهای اسلامی نیز علما در سیاست نقش نداشته باشند.

رئیس طالبان همچنین از علما خواست تا فرامین هیئت حاکمه را برای مردم تشریح کنند و مردم را نیز بر اجرا و اطاعت از فرامین تشویق کنند.

ملا هبت‌الله پیش از این نیز در گردهمایی بزرگ علما و بزرگان قومی در کابل گفته بود: جنگ آمریکا با ما بر سر عقاید بود و این جنگ تا «قیامت» ادامه خواهد داشت.

دیدار نخست وزیر قطر با رهبر طالبان در جنوب افغانستانرهبر طالبان: کسی حق ارعاب مردم را ندارد/ برای فعالیت تاجران مانعی ایجاد نشودرهبر طالبان: افغانستان خانه مشترک همه ما است/ برای ساخت کشور به حمایت مردم نیاز است

وی همچنین تصریح کرده بود: «جنگ دنیا با ما برای زمین و هوا نبود بلکه برای نظریه و عقاید ما بود و تا قیامت نیز ادامه دارد. در تقابل اسلام و کفر نه امکان مسالمت هست، نه مسالمت خواهد شد و نه چنین چیزی ممکن است».

رئیس طالبان با اظهار اینکه اگر حکومت کابل، شریعت اسلامی را پیاده کند، کشورهای جهان واکنش نشان خواهند داد، تاکید کرده بود: «هدف ما رضای الله است. خواست‌های جهان که الله را ناراضی می‌کند قابل قبول نیست».

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ثبت رکورد گرمای هوا از غرب کره زمین به شرق رسید
  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • تسهیل در مرزها به افزایش صادرات به افغانستان منجر می‌شود
  • پیوستن قزاقستان به جمع شرکای کریدور ترانس افغان
  • روان‌سازی در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • نشست پریچهره با رئیس کنفدراسیون سپک تاکرای آسیا
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم