Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به دست برتر ایران در ترانزیت کشورهای حاشیه خزر، گفت:ایران با توجه به موقعیت استراتژیک اتصال کریدور شمال به جنوب، می‌تواند کشورهای آسیای میانه و اوراسیا را به خلیج فارس متصل کند.

شهریار حیدری در گفت و گو با ایران اکونومیست در مورد نشست اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزرگفت: دریای خزر موقعیت ژئوپولتیکی  بعد از خلیج فارس برای جمهوری اسلامی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: رژیم حقوقی دریای خزر با آب‌های آزاد متفاوت است، اما معمولا برای دریاچه‌ها از این قانون الگو برداری می‌کنند و حقوق ایران هم در این دریا بر اساس کنوانسیون ۱۹۸۲ مشخص شده است که در این نشست مورد تاکید مجدد قرار گرفت.

نماینده مردم قصرشیرین با بیان اینکه دولت آیت الله رییسی بر حفظ رژیم حقوقی دریای خزر تاکید دارند،گفت: «حفظ رژیم حقوقی دریای خزر» سیاست مطلوبی در راستای تامین منافع ملی و حفاظت از حریم مرزهای ایران است.

وی با اشاره به نقش روسیه در این اجلاس اظهار داشت: روسیه از نظر تحولات بین المللی و منطقه‌ای کشوری مهم در منطقه و جهان است، اگر کشورهای حاشیه خزر بتوانند بر اساس تعیین رژیم حقوقی دریاهای آزاد از ظرفیت دریای خزر استفاده کنند به تولید قدرت جدید منطقه‌ای منجر خواهد شد و بر معادلات بین المللی اثر گذار خواهد بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به نقش ایران در حوزه تزانزیت و خنثی‌سازی تحریم‌ها تصریح کرد: اگر همه کشورهای منطقه‌ای حوزه خزر با هم تعامل خوبی داشته باشند بسیاری از این مسائل تحریمی خنثی و یا بی اثر می‌شود.

حیدری در مورد موضوع سوآپ گازی ایران و ترکمنستان با اشاره به اهمیت تسهیل حوزه  حمل و نقل  گفت: راه دریایی یکی از باصرفه ترین حوزه حمل و نقل بین المللی است و ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات و واردات کالاها دارد با توجه به ظرفیت کشورهای نوپای منطقه‌ای برای توسعه و خودکفایی، فرصت خوبی برای ایران در بحث توسعه کشورهای آسیای میانه فراهم شده است.

وی ادامه داد: ایران از طریق خلیج فارس به آب‌های آزاد راه دارد لذا در حوزه مبادلات تجاری حوزه خزر دست برتر را در منطقه دارد، دریاچه خزر محدود و منحصر به کشورهای محدودی است، ایران با توجه به موقعیت استراتژیک اتصال کریدور شمال به جنوب، می‌تواند کشورهای آسیای میانه و اوراسیا را به خلیج فارس متصل کند.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ترکمنستان ، دریای خزر ، آسیای میانه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ترکمنستان دریای خزر آسیای میانه آسیای میانه رژیم حقوقی دریای خزر خلیج فارس منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در نخستین روز برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی‌ئی‌سی‌اف) در غرفه این شرکت دیدار کرد.

به گزارش خبرنگار شانا، مجید چگنی در دیدار با محمد حامل گفت: شرکت ملی گاز ایران پروژه‌های متنوعی در حوزه پالایشگاهی در حال اجرا دارد که از این میان می‌توان به ساخت پالایشگاه ایلام اشاره کرد که فاز دوم آن تا نیمه امسال تکمیل می‌شود.

وی همچنین با اشاره به دیگر فعالیت‌های این شرکت، افزود: در دو سال گذشته ۱۳۰۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال گاز احداث و پنج ایستگاه تقویت فشار گاز راه‌اندازی شده است.

معاون وزیر نفت تأکید کرد: شرکت ملی گاز ایران در دو سال گذشته فعالیت‌های قابل توجهی در حوزه حمایت از مراکز دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است و تلاش کردیم تجهیزات موردنیاز خود را با همکاری این شرکت‌ها تأمین کنیم.

محمد حامل، دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف نیز در این دیدار گفت: ایران در حوزه صادرات گاز با کشور الجزایر، رقابت دارد؛ زیرا الجزایر هم صادرکننده گاز به شمار می‌رود.

وی از برگزاری ورکشاپ تخصصی با محوریت ساخت داخل خبر داد و افزود: این ورکشاپ با همکاری ۲۰ عضو جی‌ائی‌سی‌اف و برخی شرکت‌ها برگزار خواهد شد.

دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف با اشاره به تجربه‌های شرکت ملی گاز ایران در حوزه ساخت داخل، از کارشناسان این شرکت برای برگزاری کارگاه آموزشی تخصصی دعوت و بیان کرد: توانمندی شرکت ملی گاز ایران در تأمین و تولید تجهیزات از طریق همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان دستاورد بسیار ارزشمندی است و پیشنهاد می‌کنم که این تجربه مدیریتی را در قالب یک دوره آموزشی در اختیار دبیرخانه مجمع قرار دهید؛ زیرا برخی کشورهای عضو مجمع طبق قوانین داخلی‌ خود امکان همکاری با شرکت‌های خارجی برای تأمین برخی کالاهای صنعت گاز را ندارند و چنانچه این تجربه مدیریتی از طریق شما در اختیار دیگر کشورهای عضو مجمع قرار گیرد، آن‌ها نیز می‌توانند دستاوردهای خوبی در صنعت گاز خود داشته باشند. این همکاری مشترک به نفع طرفین خواهد بود.

دیگر خبرها

  • دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل
  • ارتقای راه‌های سیستان وبلوچستان به بزرگراه نیازمند ۳۰ همت
  • ارتقای راه های سیستان و بلوچستان
  • جابه‌جایی منطقه حاشیه‌نشین تبریز در اولویت کاری است
  • تلاش باکو برای جذب سرمایه خارجی
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • اقدامات رژیم صهیونیستی امنیت کل منطقه را به خطر انداخته است
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط