Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: ترکمنستان مسیر ترانزیت کالاهای ما به سایر کشورهای آسیای میانه و منطقه و مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران به روسیه است، می‌توان برای ترانزیت کالا بین ایران و چین نیز از کریدور ترکمنستان استفاده کرد.

علی اکبر کریمی در گفت و گو با ایران اکونومیست در مورد دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم و تمرکز بر ارتقای روابط با همسایگان  گفت: سیاست کلی و مستمر جمهوری اسلامی ایران، برقراری ارتباط و افزایش تعامل با کشورهای همسایه است که در دولت سیزدهم روند رو به رشد آن را شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه در همین قالب روابط گسترده‌ای بین ایران با ترکمنستان از زمان استقلال این کشور وجود داشته که البته در گذر زمان با فراز و فرودهایی مواجه شده است،گفت: متاسفانه در دولت گذشته،روابط ایران و ترکمنستان با مشکلاتی مواجه شد. اختلاف ایران و ترکمنستان درباره قیمت گاز به موضوع چالشی بین دو کشور تبدیل شد که سرانجام آن کاهش شدید ارتباط بین دو کشور بود.

این نماینده مجلس اضافه کرد: با رویکرد جدید دولت سیزدهم در تقویت دیپلماسی اقتصادی و بهبود روابط با کشورهای همسایه و منطقه، روابط فراموش شده ایران و ترکمنستان پس از رفت و آمدهای که در سطح روسای جمهور دو کشور انجام شد، به ثمر نشست و احیاء و تقویت شد.

کریمی تصریح کرد: ترکمنستان مسیر ترانزیت کالاهای ما به سایر کشورهای آسیای میانه و منطقه و مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران به روسیه است. حتی می‌توان برای ترانزیت کالا بین ایران و چین نیز از کریدور ترکمنستان استفاده کرد.

وی ادامه داد: در مقابل هم ترکمنستان از مسیر ترانزیتی ایران می‌تواند بهره مند شود. البته سوآپ گازی که بین ایران، جمهوری آذربایجان و ترکمنستان وجود دارد و همچنین صادرات  برق از جمله ظرفیت‌های بالقوه، افزایش تعامل با ترکمنستان است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یادآور شد: پیش از این جمهوری اسلامی ایران تلاش‌هایی برای استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی اقتصادی اینچه برون با کشورهای ترکمنستان، روسیه و قفقاز داشته است که ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه ارتباط بین دو کشور محسوب می‌شود.

کریمی تصریح کرد: بهبود ارتباط تجاری ایران و ترکمنستان می‌تواند حجم تبادلات دو کشور را به ۱۰ میلیون تن کالا برساند.

وی رونق تجارت مرزی را از مزایای تقویت روابط ایران و ترکمنستان خواند و اظهار داشت: از سرگیری فعالیت‌های تجاری و ترانزیتی در مرزهای شمالی و توسعه همکاری‌ها در استان‌های مرزی از دیگر محورهای مهم سفر سردار بردی‌ محمداف، رییس‌جمهور ترکمنستان به ایران بود، که دیپلماسی دقیق دولت سیزدهم به صورت کامل آن را رصد کرده است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امیدواریم با رویکرد مثبتی که دیپلماسی اقتصادی دولت آیت الله رییسی در پیش گرفته است، علاوه بر افزایش تعاملات بین دو کشور ایران و ترکمنستان،‌ شاهد اثربخشی آن در اقتصاد کشور باشیم.

به گزارش ایران اکونومیست، سردار بردی‌ محمداف رییس جمهور ترکمنستان ۲۴ خردادماه به ایران سفر کرد و در زمینه تحکیم و ارتقای همکاری دو کشور در حوزه انرژی، تجارت و بازرگانی چند سند و تفاهم‌نامه همکاری بین تهران - عشق آباد به امضا طرفین رسید.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: جمهوری اسلامی ایران ، روسیه ، ترکمنستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران روسیه ترکمنستان جمهوری اسلامی ایران ایران و ترکمنستان دیپلماسی اقتصادی مسیر ترانزیت دولت سیزدهم بین دو کشور بین ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۸۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما، رئیس اقلیم کردستان عراق، با آقای دکتر احمدیان، نماینده‌ی مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دیدار کرد.

آقای بارزانی ضمن ابراز خوش حالی از حضور در تهران و دیدار‌های انجام شده، گفت امنیت ایران، امنیت ماست و اجازه نمی‌دهیم هیچ طرف ثالثی از ناحیه‌ی اقلیم کردستان عراق به امنیت جمهوری اسلامی ایران لطمه بزند.

ئیس اقلیم کردستان عراق با اشاره به حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران، چه در دوران مبارزه با حکومت صدام و چه بعد از آن و شکل دهی به عراق جدید، ابراز امیدواری کرد تا روابط اقلیم کردستان عراق با جمهوری اسلامی ایران در همه‌ی ابعاد از جمله در بعد امنیتی و اقتصادی بیش از پیش گسترش یابد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی هم با خوشامد گویی به آقای بارزانی روابط جمهوری اسلامی ایران با ملت عراق و از جمله مردم کردستان عراق را روابط تاریخی و فرهنگی بسیار عمیق و دیرینه برشمرد، که مبتنی بر آرمان‌های مشترک شکل گرفته و در طول زمان مستحکم شده است؛ لذا نباید اجازه داد هیچ طرف ثالثی اعم از رژیم صهیونیستی با ضد انقلاب و معارضین جمهوری اسلامی ایران به آن خدشه وارد نماید.

همچنین وی برای همکاری جامع با اقلیم کردستان در چارچوب قانون اساسی عراق اعلام آمادگی نمود.

آقای احمدیان افزود جمهوری اسلامی ایران آماده است همه گونه حمایتی از مردم، حاکمیت عراق و اقلیم کردستان و به ویژه شخص آقای نیچروان بارزانی را به عمل آورد.

دو طرف همچنین بر اجرای کامل توافق نامه‌ی امنیتی جمهوری اسلامی ایران و عراق تا حصول نتیجه و رفع کامل ناامنی تأکید کردند.

دیگر خبرها

  • توسعه روابط خارجی خراسان جنوبی در دستور کار است
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • وابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • اقلیم کردستان: روابط تاریخی ما را به ایران پیوند داده است
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه